Boilers

Boilers zijn er in diverse uitvoeringen, namelijk indirect gestookte boilers, gasboilers en elektrische boilers. Het apparaat doet in feite niets anders dan het verwarmen en opslaan van water. Het is afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie welk type boiler het meest geschikt is. U kiest voor een boiler wanneer er vaak snel veel water verwarmd moet worden, bijvoorbeeld als u een bad, stortdouche of meerdere douches heeft.Wij zijn uw vak installateur voor het leveren en vervangen van elk vertrouwd type boiler. Wij leveren altijd professioneel installatiewerk en bieden een goede garantie.

Indirect gestookte boilers

De indirect gestookte boiler wordt aangesloten op de CV ketel door middel van een driewegklep, waardoor u over een grotere hoeveelheid tapwater beschikt. Zo heeft u bij het gebruik van bijvoorbeeld meerdere douches of het vullen van uw bad altijd voldoende warm water beschikbaar. U kunt zelf kiezen hoeveel liter water de boiler moet hebben, hiervan bestaan diverse uitvoeringen. Naast het voordeel van de grote voorraad aan warm water, is de indirect gestookte boiler tevens energiebesparend. Doordat deze is aangesloten op uw CV ketel, is het voor de ketel namelijk niet nodig om zich in te schakelen bij het tappen van maar weinig water. De ketel zal ook langer meegaan, doordat deze veel door de boiler wordt ontzien voor het bereiden van uw tapwater. En tenslotte is de indirect gestookte boiler geschikt om aan te sluiten op alle typen CV ketels. Neemt u voor meer informatie contact met ons op, wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Gas boilers

De gasboiler is een direct gestookte boiler. Deze wordt aangesloten met een rookgasafvoer en een gastoevoer en verwarmd het water direct. Omdat de gasboiler op gas wordt gestookt, is dit in verbruik goedkoper dan elektra.

Elektrische boilers

De elektrische boiler kan overal worden aangesloten waar elektriciteit beschikbaar is, hier is echter wel een aparte groep voor nodig. Het water wordt verwarmd door middel van een verwarmingselement en een thermostaat en behoeft niet op een CV ketel te worden aangesloten. Dit type boiler wordt veelal toegepast in het geval van centraal geregelde verwarming, bijvoorbeeld in flats (blokverwarming).Heeft u interesse in een elektrische boiler of vragen over uw bestaande elektrische boiler, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Close in boilers

Ten slotte bestaat er van de elektrische boiler ook de close in boiler variant. Dit is een klein model boiler dat wordt toegepast in ruimtes die niet, of niet direct, over een warmwaterleiding beschikken. Bijvoorbeeld in een keuken of caravan. Als uw CV ketel bijvoorbeeld op zolder hangt, duurt het even voordat het warme water uw keuken bereikt. Dit kan bij veelvuldig tapwatergebruik leiden tot waterverspilling. Een close in boiler kan hierbij een uitkomst bieden.

Wij geven u graag meer informatie over de close in boiler.

Boereboom Installatie kan elke gewenste boiler aan u leveren en deze voor u installeren of vervangen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. Uw installatiebedrijf/loodgieter en specialist in het installeren en vervangen van boilers, onder meer in de wijde omgeving van Zaandam, Amsterdam en Amstelveen.