Ventilatie

Een goed werkend, gereinigd en onderhouden ventilatiesysteem is noodzakelijk om vocht, schimmels en problemen met de luchtwegen tegen te gaan in uw woning of bedrijf. Bij Boereboom Installatie kunt u terecht voor natuurlijke- en mechanische ventilatiesystemen en warmteterugwinningsystemen (WTW). Wij overleggen graag met u welk systeem aan uw wensen en woonruimte of bedrijf voldoet.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie is niets anders dan ventilatie door middel van natuurlijke buitenlucht, vanuit bijvoorbeeld ramen en ventilatieroosters. Verse lucht is van belang voor uw gezondheid, zorg dan ook dat er voldoende buitenlucht naar binnen kan komen. Boereboom Installatie geeft u daarbij graag advies.
Uw installatiebedrijf/loodgieter en specialist in natuurlijke ventilatie, onder meer in de wijde omgeving van Zaandam, Amsterdam en Amstelveen.

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie is een ventilatiesysteem waarbij er continu lucht wordt afgevoerd uit uw woning. Dit gebeurt met behulp van een ventilatie box die vanuit bijvoorbeeld uw toilet, badkamer en keuken lucht wegzuigt. De hoeveelheid lucht die afgevoerd wordt, regelt u via een speciale schakelaar. Door middel van afzuigventielen wordt de lucht afgezogen en verdwijnt zo in het plafond. Verse buitenlucht wordt aangevoerd in uw woning met behulp van ventilatieroosters of klepramen.
Het is belangrijk dat er voldoende van deze verse lucht uw woning binnenkomt, aangezien er anders onderdruk in uw woning kan ontstaan. Hierdoor kan vocht, schimmel en schadelijk radongas worden veroorzaakt. Ook is het van belang om het mechanische ventilatie systeem regelmatig te laten reinigen, zodat de kanalen schoon blijven.

Boereboom Installatie installeert uw mechanische ventilatiesysteem op professionele wijze en adviseert u hier graag in. Uw installatiebedrijf/loodgieter en specialist in mechanische ventilatie, onder meer in de wijde omgeving van Zaandam, Amsterdam en Amstelveen.

Warmteterugwinning (WTW)

Het warmteterugwinningsysteem is een systeem waarmee u veel energie kunt besparen, doordat verloren warmte bij douchen en ventileren weer wordt teruggewonnen. De warmte die via de afvoer verloren gaat, wordt gebruikt om het koude aanvoerwater en ventilatielucht te verwarmen. Daarbij wordt de ventilatielucht uitsluitend voorverwarmd, de afvoerlucht komt daardoor niet terug uw woning in. Hiermee kunt u een rendement realiseren tot wel 90%, waarmee u dus flink bespaart.
Boereboom Installatie kan u advies geven over dit systeem en deze op vakkundige wijze voor u installeren. Uw installatiebedrijf/loodgieter en specialist in WTW systemen, onder meer in de wijde omgeving van Zaandam, Amsterdam en Amstelveen.

Ventilatie reinigen

Ook voor het reinigen van uw ventilatiekanalen kunt u bij ons terecht. Zowel voor uw mechanische ventilatie als uw WTW systemen. Geadviseerd wordt om in elk geval eens in de vier jaar uw ventilatie kanalen te laten reinigen, om de vorming van schadelijke bacteriën en gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarnaast kunnen er vocht problemen in uw woning ontstaan, doordat een vervuild ventilatie systeem niet meer volledig naar behoren functioneert.
Want het verschil tussen een onderhouden en een vervuild ventilatie kanaal is aanzienlijk!

Boereboom Installatie beschikt over speciale professionele reinigingsapparatuur om uw ventilatie systemen en luchtkanalen schoon te maken. In alle soorten woningen en appartementen en tevens alle kantoorgebouwen. Uiteraard tegen een betaalbaar en marktconform tarief! En bij het reinigen van
meerdere woon- en kantoorruimtes tegelijk, kunt u een passende korting per extra woning/kantoorruimte verwachten. Vraag naar onze tarieven, wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Vult u hiervoor ons contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Neemt u voor meer informatie over ventilatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.
Boereboom Installatie is er voor al uw ventilatiesystemen en de reiniging van uw ventilatiekanalen, onder meer in de regio’s Zaanstad, Amsterdam en Amstelveen.